Raudtee altkäemaks võib olla seotud rongide piiriületusega (2)

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Raudtee juhatuse liige Sergei Fedorenko.
Eesti Raudtee juhatuse liige Sergei Fedorenko. Foto: Eesti Raudtee

Reedel kaitsepolitseinike vahel altkäemaksukahtlustusega arestimajja viidud kõrged raudteejuhid korraldasid kaubarongide üle piiri liikumist, kuid ametivõimud jätsid väidetava kuriteo seose just selle äriga õhku rippuma.

Kaitsepolitsei töötajad pidasid altkäemaksu võtmise kahtlusega kinni Eesti Raudtee juhatuse liikme Sergei Fedorenko. Sama saatus tabas altkäemaksu andmises kahtlustatavat veduriveofirma E.R.S. juhatuse esimeest Sergei Balõbinit (65). Laupäeval otsustas kohus, et riik peab mõlemale mehele uurimise ajal veel pikalt peavarju pakkuma. Kaks isikut, keda kahtlustatakse altkäemaksu vahendamises, lasti prokuratuuri kinnitusel koju juba nädalavahetusel, pärast esmaste uurimistoimingute tegemist.

«Kuriteokahtlused on seotud Eesti Raudtee juhatuse liikme tööülesannetega,» teatas prokuratuuri avalike suhete juht Harry Tuul. «Eesti Raudtee juht Erik Laidvee ja E.R.S.-i juhatuse liige Arnout Lugtmeijer ei kuulu kahtlustatavate ringi.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles