Töökätekriisis Läti arutab migrantide sissetoomist (1)

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inimesed Riias
Inimesed Riias Foto: SCANPIX

Läti kalatööstustes on suur puudus liini- ja pakketöölistest - vaatamata sellele, et mõnes Läti piirkonnas on töötute hulk väga suur, leiavad spetsialistid, et nendesse ametitesse tuleks riiki tuua migrante, vahendas Läti riigitelevisioon.

Läti tööstusettevõtete liit märgib, et suur tööjõupuudus näpistab praegu kogu toiduainetööstust ning see on seotud nn demograafilise lüngaga. Olukord on pannud paljud ettevõtted üle meelitama teiste maakondade töötajaid, pakkudes neile eluaset või võimaldades neile ületunnitööd. Nagu märgib liit, on selline probleemi lahendamine tööseaduse ja -ohutuse mõttes riskantne, vahendab Äripäev.

Lätis on hakatud seoses töökäte nappusega rääkima lühiahjalisest immigratsioonipoliitikast - kutsuda riiki kolmandatest riikidest migrante, nii nagu see toimib juba Eestis ja Leedus, vahendas Läti riiklik telekanal.

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles