Brüssel kahtlustab Ikeat ulatuslikus maksupettuses (3)

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IKEA
IKEA Foto: www.flickr.com

Euroopa Liidu konkurentsivolinik teatas täna, et hakkab uurima Ikea võimaliku maksupettust seoses Hollandil saadud riigiabiga. 

Nimelt kahtlustab konkurentsivolinik Margrethe Vestager, et Hollandis on mööblitootjale tehtud ebaõiglasi maksuerisusi, vahendab BBC.

Hinnanguliselt on Ikea tänu Hollandi leebusele jätnud tasumata miljardi euro jagu makse aastatel 2009-2014. Ikea lõi nimelt eraldi juriidilised isikud Hollandis, Luksemburgis ja Liechtensteinis ning kasutas ära riikide maksuerisusi, vahendab Financial Times. 

2013. aastast alates on Euroopa Komisjon vaadanud enam kui 1000 maksujuhtumit, mis käsitleb võimalikke maksupettusi erinevates liikmesriikides.

Viiel juhul on uurijad nõudnud neljalt riigilt, et nad soodustusi saanud ettevõtetelt kõik riigimaksud tagant järele välja nõuaksid. Ettevõtete seas, keda konkurentsivolinik on varem lisamakse tasuma sundinud, on näiteks Apple, Starbucks, Fiat ja Amazon.

«Meie töö ei ole veel lõppenud. Me alustame igal juhul uurimisega, kui tegemist võib olla riigiabiga,» arvas Vestager

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles