ABB renoveerib 1,6 miljoniga Eleringi Orissaare alajaama (1)

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elering
Elering Foto: elering.ee

Elering sõlmis ABB ASiga lepingu Orissaare 110-kilovoldise alajaama täielikuks renoveerimiseks Saaremaal. Tööd maksavad 1,58 miljonit eurot ja valmivad kava kohaselt 2018. aasta detsembris.

Praegune Orissaare 110 kV alajaam on ehitatud 1970. aastate lõpus. Selle seadmete seisukord on halb ning esinenud on seadmete purunemisi. Uue alajaama ehitus tõstab Saaremaa elektrivarustuse töökindlust. 

Orissaare uus alajaam tuleb kahesektsioonilise jaotlaga, kuhu ühendatakse kaks õhuliini ja kaks jõutrafot. Alajaam saab uue juhtimishoone, selle territooriumile rajatakse drenaaž. Ehitatakse ka uued õlikogumissüsteemid. Samuti uuendatakse alajaama releekaitse-, juhtimis- ja automaatikasüsteemid. Muu hulgas on alajaama renoveerimisel arvestatud kavandatavate uute 110-kilovoldiste merekaablite rajamisega Väikesse ja Suurde väina.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles