Elme Messer Gaas avas Riias vedelgaasi täitejaama

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elme Messer Gaasi täitejaam Riias
Elme Messer Gaasi täitejaam Riias Foto: Erakogu

Elme Messer Gaas avas Riias vedelgaasi täitejaama. Investeeringute kogumaht on ligi kuus miljonit eurot, millest 1,3 miljoni euro suurune toetus tuli Läti Investeeringute ja Arengu Agentuurilt (LIAA).

«Täitejaama tootlikus on enam kui 500 000 ballooni aastas,» kommenteerib Elme Messer Gaas AS juhatuse liige Igor Berman.

Oma tehnilise varustatuse ja jõudluse poolest kuulub uus täitejaam Euroopas tegutsevate Messer Group jaamade esikümnesse.

Ligi 15 000 ruutmeetri suuruse pinnaga täitejaam on täisautomatiseeritud.

Uus jaam võimaldab toota keerulisi, paljudest komponentidest koosnevaid segusid. Lisaks balloonide täitmisele parandatakse ja atesteeritakse jaamas balloone ning valmistatakse ja pakendatakse kuivjääd.

Elme Messer Gaas asutati 1999. aastal kontsernide BLRT Grupp AS ja Messer Groupi ühisettevõttena, mis tegeleb tööstusgaasidega Baltimaades, samuti Venemaal ja Ukrainas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles