Vesterbacka tunneliplaanil napib õnnistust

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Angry Birdsi mobiilimängu loomisega tuntuks saanud Peter Vesterbacka on nüüd ette võtnud Tallinna-Helsingi tunneliplaani.
Angry Birdsi mobiilimängu loomisega tuntuks saanud Peter Vesterbacka on nüüd ette võtnud Tallinna-Helsingi tunneliplaani. Foto: Korotayev Artyom/ITAR-TASS

Kuigi eri osapooled peavad huvitavaks viimasel ajal järjest enam nii Eestis kui Soomes propageeritava Peter Vesterbacka alternatiivse Tallinna–Helsingi tunneliplaani ideed, jäävad nad skeptiliseks nii 2018. aastal kopa maasse löömise kui ka kava üldise teostamise osas.

Pea aasta on Angry Birdsi mobiilimängu loomisega tuntuks saanud Soome ettevõtja Peter Vesterbacka kuulutanud maailmale, et ehitab ise pikalt ettevalmistamisel olnud Tallinna–Helsingi tunneli valmis, teeb seda investeerimisvõimalusi otsivate Hiina rahastajate kaasabil ja loodab ehitustegevusega alustada juba 2018. aastal.

Mõni nädal tagasi käis Vesterbacka koos Shanghai inseneribüroode ja teadusasutuste esindajatega kohtumistel nii Eestis kui Soomes. Vesterbacka projekt on täiesti eraldiseisev n-ö ametlikust, FinEst Lingi nime kandvast ja seni valdavalt uuringutele keskendunud tunneliprojektist, millel on kuus osapoolt: Helsinki Uusimaa Liit, Soome transpordiagentuur, Tallinna linn, Helsingi linn, Harju maavalitsus ning Eesti majandus- ja kommunikatsiooniministeerium (MKM).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles