Eurooplased ostavad agaralt uusi sõiduautosid

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autoturg.
Autoturg. Foto: Margus Ansu / Postimees

Euroopa Liidu riikides müüdi novembris üle 1,2 miljoni uue sõiduauto, mis ületas eelmise aasta novembri müügi 5,9 protsendi võrra, teatas AMTEL.

Kokku on tänavu 11 kuuga müüdud Euroopas enam kui 14 miljonit uut sõiduautot ehk 4,1 protsenti rohkem möödunud aasta sama perioodiga võrreldes.

Jätkuvalt on tugevas languses uute sõiduautode müük Suurbritannias ja eelmise novembriga võrreldes koguni 11,2 protsenti. Samal ajal kasvab jõudsalt müük teistel suurematel turgudel: Saksamaal 9,4 protsenti, Prantsusmaal 10,3 protsenti, Itaalias 6,8 protsenti ja Hispaanias 12,4 protsenti.

Kui Lätis jäi uute sõiduautode müük novembris napilt 0,2 protsenti plusspoolele, siis Leedus kasvas novembris müük koguni 57,4 protsendi võrra. Kuigi Soomes kasvas novembris müük 7,3 protsenti, siis 11 kuu kokkuvõttes on põhjanaabrite turg 0,3 protsendiga miinuses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles