Jaapan laiendab Põhja-Korea vastaseid sanktsioone

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Korea sõdurid Pyongyangis.
Põhja-Korea sõdurid Pyongyangis. Foto: KIM WON-JIN/AFP/Scanpix

Jaapan on otsustanud pitsitada Põhja-Koread majanduslike sanktsioonidega veelgi tugevamini, et karistada paariariiki nende tuumaprogrammi eest.

Värskete sanktsioonidega võetakse sihikule enam kui 210 isikut ja organisatsiooni, kellest paljud asuvad Venemaal ja Hiinas, vahendab BBC. 19 isiku varad külmutatakse täielikult.

Musta nimekirja lähevad erinevad pangad, söe ja maakidega kauplejad ning transpordifirmad. Otsus võeti vastu vahetult enne reedel toimuvat ÜRO Julgeolekunõukogu kogunemist.

Jaapani hoiak Põhja-Korea suhtes muutus märgatavalt agressiivsemaks pärast seda, kui viimased tulistasid ballistilise raketi üle Jaapani põhjapoolse saare Hokkaido. Jaapani sõnul seisavad nad silmitsi «enneolematu ohuga».

Reedel kogunev ÜRO Julgeolekunõukogu üritab taaskord leida rahumeelset viisi Põhja-Korea desarmeerimiseks tuumarelvadest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles