Pindi: ehitussektori buum võib tekitada korteriturul plahvatusliku hinnatõusu

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pindi Kinnisvara
Pindi Kinnisvara Foto: Mihkel Maripuu

Pindi Kinnisvara tegevjuhi Elari Udami sõnul on ehitusturul aset leidev kontrollimatu hinnatõus ja tohutu tööjõupuudus jõudnud oma mõjuga kinnisvaraturule - soodsamate kortermajade arendamist lükatakse edasi, eramuehitus on soiku vajumas.

«Ligi 20 protsendiline ehitushinnatõus ja probleemid kvalifitseeritud tööjõu leidmisel on muutunud nii sügavaks, et see mõjutab ka otseselt kinnisvarasektorit, sest kõik äriplaanid enam lihtsalt ei toimi,» ütles Udam pressiteates.

«Kui näiteks äärelinna soodsate uute korterite jääk kahaneb alla kriitilise piiri, siis on sellel otsene mõju järelturukorterite plahvatuslikule hinnatõusule, mis turu praegust stabiilsust arvestades pole kindlasti hea uudis. See omakorda veab üles teiste korterite müügihinnad ja nii need uued tõusulained tekivad» mõtiskles Udam.

Ta lisas, et teiseks suureks probleemiks saab olema ehitusturul lepingute üles ütlemine. «Oleneb, kumba poole närvid rohkem vastu peavad, kuid ülesütlemissoove on olnud juba mõlemalt poolt - kord tunneb tellija, et ehitaja ei suuda lubadusi täita ja kord tunneb ehitaja ise, et aasta tagasi sõlmitud ehitusleping on tänastes tingimustes liiga ahistav ja odavam on maksta leppetrahvi, kui edasi piinelda,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles