Impeeriumi lõpp: enamik Rupert Murdochi 21st Century Foxist läheb Disneyle

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
21st Century Fox'i logo.
21st Century Fox'i logo. Foto: Brendan McDermid/Reuters/Scanpix

Meedia- ja meelelahutuskontsern Walt Disney on jõudnud kokkuleppele meediamoguli Rupert Murdochi kontrolli all oleva 21st Century Foxiga filmi-, tele- ja rahvusvaheliste äride ostmiseks.

Tehinguu maksumus on 52,4 miljardit dollarit, millele lisandub Disney pakutav 13,7 miljardit dollarit laenu.

Tegemist on aktsiavahetsutehinguga. Iga 21st Century Foxi aktsionär saab 0,2745 Disney aktsiat.

Tehing lõpetab 86-aastase Murdochi enam kui pool sajandit kestnud meediaimpeeriumi laienemise, mis sai alguse Austraalias ilmunud ajalehest, mille ta päris 21-aastasena oma isalt ning mis kasvas maailma üheks olulisemaks globaalseks uudiste- ja filmikonglomeraadiks.

Murdochi muutumine varade müüjaks, selle asemel, et neid osta, on olnud paljudele üllatuseks, sest usuti, et ta annab ärid üle oma poegadele Lachlanile ja Jamesile, kirjutab Reuters.

Tehingust välja jäävad varad on telekanal Fox News, spordikanal Fox Sports 1, kinnisvara, kuhu kuulub ka stuudiokompleks Los Angeleses.

Murdoch plaanib ühendada tehingust välja jäävad varad tema kontrolli all oleva meediakompaniiga News Corp, mille kroonijuveel on The Wall Street Journal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles