Tere ja Farmi liitumisega ei kiirusta

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seoses rahaliste raskustega, millesse Tere piimatööstus sattunud oli, ühinesid Tere ja Farmi selle aasta suvel, pärast konkurentsiameti heakskiitu.
Seoses rahaliste raskustega, millesse Tere piimatööstus sattunud oli, ühinesid Tere ja Farmi selle aasta suvel, pärast konkurentsiameti heakskiitu. Foto: Sander Ilvest

Suvel konkurentsiametilt koondumiseks heakskiidu saanud piimatootmisettevõtted Tere ja Farmi liitumisega ei kiirusta ning plaanis pole kaotada ka kumbagi kaubamärki, ütles Tere ja Farmi Piimatööstuse juhatuse esimees Katre Kõvask.

Farmi Piimatööstuse omanik Maag Grupp ostis tänavu kevadel Tere ja sellega seotud äriühingute laenunõuded ja sai suvel konkurentsiametilt ka koondumisloa, vahendab ERRi uudisteportaal.

Septembri keskel mõlemat ettevõtet juhtima asunud Katre Kõvask ütles ERRile, et Tere ja Farmi igapäevaselt sisseosteva piima maht on ligikaudu 400-450 tonni ja selle aasta käibe suurusjärk saab olema 105-108 miljonit eurot.

Kahe ettevõtte liitmise seisu kirjeldades ütles Kõvask, et sellega ei kiirustata, vaid tahetakse seda teha rahulikult ning kõike läbi kaaludes, et võidaksid töötajad, põllumehed ja tarbijad.

«Samas on selge, et kahe suure ja tugeva kaubamärgi olemasolu loob meile kohe sünergiavõimalusi eelkõige tootmises, logistikas ja sisseostus ning neid võimalusi me ka aktiivselt otsime ning püüame realiseerida,» sõnas ta.

Loe lähemalt ERRi uudisteportaalist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles