Tõendamata päritoluga õunu müünud Mulgi Õuna omanikeringi kuulub ka eksootilise rahvuse esindaja

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mulgi Õuna talveõunad
Mulgi Õuna talveõunad Foto: Elmo Riig / Sakala

Seni tõendamata päritoluga õunte müümise tõttu politsei huviorbiiti sattunud osaühing Mulgi Õun kuulub kahele ettevõttele, kelle omanikud on Paavo Otsus, Siim Kabrits, Eva Maran ning Omaani kodanik Amer Awadh Salim Al Rawas.

Mulgi Õuna möödunud aasta tegevusaruanne on lakooniline: osaühingu peamiseks tegevusalaks on põllumajandussaaduste tootmine, töötlemine ja müük, vahendab ERRi uudisteportaal.

Mulgi Õunast 50 protsenti kuulub osaühingu Aran PM kaudu marjakasvatajana tuntud Paavo Otsusele ning erinevalt Mulgi Õunast, millel majandusaruandele tuginedes ei tööjõukulusid, kasumit ega käivet praktiliselt ei ole, on sellel viie töötajaga ettevõttel ka arvestatav majandustegevus: eelmisel aastal oli käive ligi 216 000 eurot ja kasum üle 144 000 euro. 

Ülejäänud 50 protsenti Mulgi Õunast kuulub saagikoristusjärgsetele tegevustele keskendunud Chaga OÜ-le, mille mullune käive oli ligi 391 000 eurot ja kasum ligi 37 000 eurot.

Chaga omanikeringis on veidi üle kümneprotsendilise osalusega Omaani kodanik Amer Awadh Salim Al Rawasi ja ligi 90 protsendiga osaühing Nordic Herbs, milles omakorda on Alistar Consulti kaudu 60-protsendiline osalus Siim Kabritsal ja Maran Solutionsi kaudu 30-protsendiline osalus Eva Maranil.

Politsei on algatanud Mulgi Õuna suhtes kriminaalmenetluse, sest novembris kaubanduskeskustesse müügile jõudnud «Kuldreneti» ja «Reneti» nime kandnud õunte päritolumaaks oli märgitud Eesti, kuid piisavat tõendusmaterjali ettevõte nende päritolu kohta ei esitanud.

Loe lähemalt ERRi uudisteportaalist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles