Mobiil-ID kasutajaid ootab uuest aastast oluline muudatus

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mobiil-ID
Mobiil-ID Foto: Mihkel Maripuu

Eestlaste isikutuvastuse mobiilset lahendust mobiil-ID ootab uuel aastal suur muudatus – enam ei pea mobiilioperaatorit või SIM-kaarti vahetades vormistama uut mobiil-IDd, vaid kehtivat saab vähese vaevaga edasi kasutada.

Tele2 tootedirektori Katrin Aroni sõnul tuli seni operaatorit vahetades olemasolev mobiil-ID leping alati katkestada, sõlmida esinduses uus leping ning kinnitada see politsei- ja piirivalveameti lehel.

«Samuti tuli iga kord sõlmida uus mobiil-ID leping, kui mingil põhjusel, näiteks telefonimudeli vahetamiseks, oli vaja uut SIM-kaarti,» ütles Aron.

Uue korra kohaselt saab enne vana SIMi kehtivuse lõppemist allkirjastada mobiil-ID jätkamise leping esinduses või operaatori kodulehel ning suuremat kadalippu pole enam vaja läbi teha.

Mobiil-ID kehtib sõlmimise hetkest viis aastat ning kaardi- või operaatorivahetusel lepingut pikendades jätkub see algse kehtivusaja lõpuni.

Mobiil-ID jätkamine kehtib uuest aastast kõigile mobiilioperaatoritele, Tele2 teatel viib ta vajalikud muudatused ellu detsembri jooksul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles