Veresaun Tallinna börsil: palju Tallinna Vee suuremad aktsionärid eile raha kaotasid (1)

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tatjana Liksutova
Tatjana Liksutova Foto: Peeter Langovits

Tallinna Vee aktsia kukkus eile õhtul pärast Riigikohtu otsust, mille kohaselt peab ettevõte alustama ettevalmistusi tariifide langetamiseks, 18 protsenti 9,7 euroni. Aktsialangus pühkis 42 miljonit eurot ettevõtte väärtusest.

Suurimateks kaotajateks olid suuromanikud United Utilities, kelle vara väärtusest läks 14,8 miljonit ja Tallinna Linnavalitsus, mis jäi 14,6 miljoni euro võrra vaesemaks.

Tallinna Vee suurimad eraisikutest aktsionärid on Eesti rikkaim naine Tatjana Liksutova, kellele kuulub 242 650 ettevõtte aktsiat, mille väärtus kahanes 509 565 eurot. Suuruselt teine eraisikust aktsionär on Tallinna Kaubamaja üks suuromanikke Andres Järving (osaühingu Probus kaudu), kellele kuulub 191 205 ja suurettevõtja Oleg Ossinovski, kellele kuulub 123 745 aktsiat, kellele kuuluvate väärtpaberite väärtus kahanes vastavalt 401 153 ja 259 864 euro võrra.

Suuremate aktsionäride hulka kuuluvad ka pensionifondid LHV Pensionifond L ja Swedbanki Pensionifond K4, aga nende kaotused olid rahaliselt üsna väikesed, ulatudes mõnekümne tuhande euroni.

Tallinna Vee väärtus kukkus eile poole tunniga seniselt 236 miljonilt eurolt 194 miljoni eurole. Ettevõte on turuväärtuse järgi suuruselt viies ettevõte Tallinna börsil. Suurima turuväärtusega ettevõte on Tallink (744 miljonit eurot), Tallinna Kaubamaja (373 miljonit eurot), Olympic EG (278 miljonit eurot) ja LHV Grupp (276 miljonit eurot).

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles