Eesti lennufirma ei saa kuidagi kahjumist välja

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennukid.
Lennukid. Foto: Erik Prozes

Eesti lennundusfirma, peamiselt tsarterlende korraldav AS Panaviatic langes eelmisel aastal sügavasse kahjumisse. Ettevõte on miinuses olnud juba kolm viimast aastat. 

Panaviaticul, mida on muuhulgas juhtinud ka endine kaitsepolitsei peadirektor ja sotsiaaldemokraatliku erakonna esimees Jüri Pihl, pole viimased aastad kerget killast olnud. 2016. aastal langes firma käive neljandiku võrra 12,4 miljonile eurole. Kahjum süvenes aga pea kaks korda 500 000 eurole, selgub majandusaasta aruandest.

Ettevõtte praegune juhatus tunnistab ka ise, et «seoses lennunduses valitseva keerulise turusituatsiooniga» ei suutnud nad mullu püstiatud müügieesmärke täita. Müük langes enim Sveitsi ja Venemaa turgudel. Ettevõtte töötajate arv langes aastaga 7 inimese võrra. Praegu töötab seal 35 inimest.

Panaviatic AS tegeleb tšarterlendude korraldamise ja lennukite opereerimiseteenuse pakkumisega. Ettevõte kasutab Learjeti lennukeid. Lisateenusena pakub Panaviatic lennukite parkimisvõimalust soojas angaaris Tallinna lennujaamas.

Panaviatic kuulub Andrei Žukovile. Firma ainsaks juhatuse liikmeks on märgitud Anna Zhukova. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles