FOTOD JA VIDEO: maailma kõrguselt teine pilvelõhkuja avas pärast kaheaastast viperuste rada lõpuks uksed

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Peale kahte aastat viperusi on Hiinas kõrgeim ja maailmas omataoliste seas teine Shanghai Tower lõpuks ilma suurema meediakärata oma uksed avanud, võimaldades sinna kolinud ettevõtetel lõpuks täie hooga tegutseda.

Maailma kõrguselt teisel hoonel on 128 korrust, kus on oma kontoriruumid sisse seadnud enam kui 60 ettevõtete, vahendab Bloomberg. Teiste hulgas on seal kanda kinnitanud ka Hiina majanduse suurkuju, Alibaba asutaja Jack Ma oma ettevõttega Ant Finance.

Kuigi Shanghai Toweri näol on tegemist Hiina kõige kallima hoonega - mille ehitus maksis kokku 2.4 miljardit dollarit -, hoones on maailma kõige kiirem lift ja kohati kasutusel ka maailma kõige arenenum tehnoloogia, pidu siiski tegevuse alustamise puhul oodata ei ole.

«Soovime hoida madalat profiili,» märkis pilvelõhkuja pressiesindaja Cheng Luo. «Meil pole plaanis suurt hoone avamispidu, sest meid on meedias juba väga palju kajastatud,» põhjendas ta.

632-meetrine kõrghoone pidi algselt uksed avama 2015. aasta keskel, kuid hoone kõrgusest tulenevalt ei saadud selle tuleohutussüsteeme pikalt regulatsioonidele vastavalt tööle. Peamiseks põhjuseks oli see, et Hiina seadusandlus ei ole suutnud tehnoloogiliste arengute kaasas käia.

Nüüdseks on probleemid lahendatud ja hoonesse kolinud ettevõtted saavad täie hooga tööle asuda.

Tutvu hoonega lähemalt juuresoleva video läbi!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles