Teine sammas populistide rünnaku all (12)

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Värskeim teise samba hauakaevaja on IRL-i esimes Helir-Valdor Seeder.
Värskeim teise samba hauakaevaja on IRL-i esimes Helir-Valdor Seeder. Foto: Elmo Riig / Sakala

Et meie suurepärast maksusüsteemi – millest mõne nädala pärast saab endine – ja e-riiki mujal maailmas imetletakse, on üldteada. Vähem teame seda, et rahvusvaheliste spetsialistide seas peetakse väga heaks ka meie kolmesambalist pensionisüsteemi.

«Ma arvan, et see on väga hea. See on palju parem kui paljud teised süsteemid,» ütles Euroopa pensionifondide assotsiatsiooni (PensionsEurope) tegevjuht Matti Leppälä Postimehele mõni aeg tagasi. «Arvan, et Eesti pensionifondid, mis on läbinud väga sügava majandusliku ja finantskriisi, on käitunud palju paremini kui paljude teiste riikide pensionifondid,» lisas ta.

Nagu paljud asjad, pole ka meie pensionisüsteem kuulus – õigemini populaarne – omal maal. Eks selle põhjus ole asjaolu, et kohapeal vaatame ükskõik millise teenuse puudusi luubiga. Kaugelt vaadates pole kortse ja defektikesi lihtsalt näha.

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles