Eesti lennufirma Airest ostab Bombardieri kaubalennuki

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bombardieri tehas
Bombardieri tehas Foto: SCANPIX

Eesti lennufirma Airest AS ostab Bombardier CRJ200SF kaubalennuki, seejuures alustab ettevõte uue lennukiga kaubavedusid 2018. aasta kevadel.

«Airesti masinapark täieneb Bombardier CRJ200SF kaubalennukiga, mis jõuab meieni 2018. aasta kevadel,» ütles Airest ASi turundus ja kommunikatsioonijuht Eero Tölpt BNSile. Tehingu hinda ei soovi ettevõte avaldada.

Lisaks sellele on ettevõttel lähiajal plaanis osta veel kolm kaubalennukit. «Tulevikus on plaanis võtta kasutusse veel erinevaid kaubalennukeid. Kuid praegu on asjad veel plaani tasemel» rääkis Tölpt.

Ettevõte põhitegevuseks on kaubavedu, kuid alates 2015. aastast tegeleb Airest väiksemal määral tellimuse korras ka reisijaveoga. «Kuigi Airest keskendub põhiliselt pikaajalistele lepingutele, täidame aeg-ajalt ka tellimuslende nii kauba kui ka reisijate veoks,» märkis Airest ASi turundus ja kommunikatsioonijuht.

Praegu on Airest ASil kaheksa Saab 340 kaubalennukit ja üks reisijalennuk, 2018. aasta kevadel lisandub neile Bombardier CRJ200SF kaubalennuk.

2016. aastal kasvas Airest AS-i käive 27,6 protsenti ligi 10,9 miljoni euroni ning kasum 13,2 protsenti 997 000 euroni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles