Coopi pangakontot saab avada ka interneti teel

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Coop Panga juht Margus Rink
Coop Panga juht Margus Rink Foto: Sander Ilvest

Coop Pank käivitas teisipäeval elektroonilise liitumise platvormi, mis võimaldab uuel kliendil avada  arvelduskonto ning hakata pangateenuseid kasutama ID-kaardi või Mobiil-IDga ilma pangakontorit külastamata.

Coop Panga juhatuse esimees Margus Rink selgitas, et seni on takistanud pankadel sarnast lahendust pakkuda seadusest tulenevad reeglid, mis nõudsid arvelduskonto avamisel isiku tuvastamist n-ö näost näkku või videosilla vahendusel. 

«Eelmise kuu lõpus kehtima hakanud seadusemuudatus leevendas pankade jaoks nõudeid residentidest eraisikute tuvastamisele: nüüdsest piisab igapäevaste pangatoimingute tegemiseks ka lihtsalt ID-kaardi või Mobiil-IDga tuvastamisest. Võimalus eraisikutele kiiresti ja mugavalt pangakontot avada mõjub kindlasti positiivselt ka konkurentsi suurenemisele pangandussektoris,» nentis Rink.

Arvelduskonto avamiseks peab klient tuvastama end Coop Panga kodulehel Mobiil-ID või ID-kaardiga, täitma kliendiandmete ankeedi, valima sobiva arvelduspaketi ning  lepingud digitaalselt allkirjastama. Klient saab kohe ligipääsu Coop Panga internetipangale ja mobiilipangale. Kui klient soovib pangakaarti, saadab Coop Pank selle talle nädala jooksul postiga koju.

Elektrooniliselt liitunud kliendid saavad teha makseid kokku kuni 15 000 euro ulatuses ühes kuus (internetipangas kuni 10 000 eurot ja kaardimaksetena kuni 5000 eurot). Kui klient soovib teha suuremas summas tehinguid, tuleb tal külastada mõnd Coop Panga 14 kontorist. 

Juriidiliste isikute puhul tuleb ka edaspidi arveldusarve avamiseks ning lepingu sõlmimiseks külastada pangakontorit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles