Millal võib korteri võõrandada? (1)

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kortermaja.
Kortermaja. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Võlad, kaasomandi kahjustamine, lärmakad peod ja ühistu sisekorrareeglitele sülitamine: sellised probleemid on mõru pill iga korteriühistu jaoks. Ent kas naabrid saavad nõuda korteri võõrandamist?

«Ennekõike tuleb meeles pidada, et korteri võõrandamine on kõige raskem karistus, mis korteriomanikule osaks võib saada ja selle rakendamine peab tõesti olema hästi kaalutud,» toonitab Eesti Korteriühistute Liidu õigusosakonna juhataja Urmas Mardi. «Samas peaksid pahatahtlikult kohustuste täitmisest hoiduvad omanikud arvestama võimalusega, et korteriühistul on õigus nõuda neilt korteriomandi võõrandamist,» vahendab tema sõnu Äripäev.

Näiteks võib ühistu üldkoosolek kohustada omanikku, et ta enda korteri võõrandaks, kui vähemalt kuue kuu majanduskulude tasumisega on viivitatud üle kolme kuu, selgitab Mardi. Võõrandamisnõuded võivad põhineda ka teistele asjaoludele, näiteks korduv öörahu rikkumine, korteris põlengute tekitamine jm.

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles