EAS kosutab PR-firmasid 3,3 miljoniga

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raha nagu muda
Raha nagu muda Foto: SCANPIX

Ehkki EAS-is töötab 30 turundus- ja kommunikatsiooniinimest, on organisatsioon PR-ettevõtetele oluline sissetulekuallikas - nelja aasta jooksul hangib organisatsioon suhtekorraldusteenuseid ligi 3,3 miljoni euro eest, ja see summa ei pruugi olla lõplik, kuivõrd Eesti-siseseid teenuseid ostetakse reeglina aasta kaupa, nii et järgmise kahe aasta teenuste mahud alles selguvad ja lisanduvad.

EAS ostab kommunikatsioonitegevusi sisse nii paljude tegevuste jaoks, et neil endal pole ka täit ülevaadet, mis valdkondades ja mis ulatuses nad teenuse eest maksavad. Alles mitmekordse spetsiifilise küsimise peale tilgub kokku info, mis ei pruugi samuti ammendav olla, vahendab ERRi uudisteportaal.

Suurimas mahus on EAS-i hankeid võitnud KPMS & Partnerid OÜ, mis kuulub Henri Käsperile ja Margus Metsale. Kokku on nad EAS-ilt saanud hankelepinguid kolme aasta peale mahus 1,3 miljonit eurot.

Sellest 1,02 miljonit eurot on nad saanud kommunikatsioonitegevusteks Eesti turismisihtturgudel (Venemaa, Saksamaa, Norra, Inglismaa ja Rootsi), 240 000 eurot programmi Work in Estonia tutvustamiseks Soome ja Ukraina turul ning Eesti kui atraktiivse välisinvesteeringute turu tutvustamiseks mitmetel sihtturgudel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles