Bitcoinimiljardär: raju tõus on alles algus (2)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bitcoin.
Bitcoin. Foto: Alexander Demianchuk/Alexander Demianchuk/TASS/Scanpix

Äsja esimeseks bitcoinimiljardäriks saanud Cameron Winklevoss peab krüptoraha fenomenaalset tõusu kõigest alguseks. Ta prognoosib, et bitcoini väärtus kerkib veel 20 korda, vahendab Bloomberg. 

Cameron Winklevoss ja tema kaksikvend Tyler said tuntuks sellega, et nad väitsid, nagu oleks Mark Zuckerberg varastanud neilt Facebooki loomise idee. Kohtuvaidluses saatis neid mõningane edu, kuna nad said kokkuleppemenetlusega 55 miljonit eurot. Selle raha investeerisid vennad bitcoinidesse.

Winklevoss, keda peetakse maailma suurimaks bitcoini omanikuks, ütles väljaandele, et praegune ralli on alles algus. Ta pakkus, et inimesed investeerivad tulevikus vähem kulda ja rohkem krüptorahadesse, eriti bitcoini, kuna see on parema tootlikkusega, käepärane, mugav ja seda on hea väiksemateks tükkideks jaotada.

«Me arvame, et bitcoin hakkab kulda asendama,» ütles Winklevoss ja ennustas, et kuigi bitcoini väärtus on sel aastal peadpööritava kiirusega tõusnud, ootab seda veel 10-20 kordne tõus. «Me prognoosime, et see on alles algus. Meie hoiame oma investeeringud igatahes bitcoinides.»

Winklevossid ostsid bitcoini 2013. aastal 11 miljoni dollari eest. Kui vennad pole vahepeal oma osalust suurendanud, on nende bitcoinide väärtus praeguseks juba 1,7 miljardit dollarit, arvutas Bloomberg.  

Bitcoini hind kerkis sel nädalal lausa 19 000 dollarini. Praegu on selle hind umbes 14 000 dollarit. 

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles