Hotellid: venelaste huvi aastavahetusel Eestisse tulla on kasvanud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turistid Tallinnas
Turistid Tallinnas Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna hotellijuhtide hinnangul on Vene turistide huvi käesoleval aastal jõulupühade ja aastavahetuse ajaks Eestisse tulla võrreldes möödunud aastaga kasvanud.

«Ootused Vene turistide kasvu osas on meil mõistagi olemas. Seda, et venelaste huvi Eesti vastu on kasvanud näitab ka selleaastane statistika. Samas oleme me väga kaugel tippaegadest kui Vene turiste oli aastavahetusel ennekõike Tallinnas aga ka teistes Eesti piirkondades väga palju,» ütles Loodmaa BNS-ile.

«Prognoosimine on küll tänamatu, kuid praegu teame seda, et aastavahetuseks on transpordivahendite piletid suhteliselt välja müüdud. Me näeme, et broneeringud on tehtud, kui palju nendest realiseerub on keeruline öelda. Teada on see, et inimesed teevad broneeringuid järjest lühema otsustamisajaga ette. Seega võiks broneeringute arv tegelikult veel suureneda,» lisas ta.

«Hea on see, et aastavahetus langeb pühapäevale ning seetõttu on Venemaal viimane tööpäev reede. See annab lootust selleks, et kui mõnel varasemal aastal jõudsid turistid Eestisse peale uut aastat, siis sel aastal oleks põhjust neil jõuda siia juba enne aastavahetust,» rääkis EHRL-i juhatuse esimees.

Viru ja Estoria hotelle käitava Sokotel ASi andmetel on Venemaalt pärit turistide huvi Eesti suhtes võrreldes möödunud aastaga kasvanud üsna palju.

«Oma hotellide põhjal näeme, et huvi on võrreldes eelmise aastaga üsna palju tõusnud. Muidugi on veel vara lõplikke järeldusi teha, sest turistid teevad oma reisiotsuseid üsna viimasel hetkel. Küll aga saab juba praegu öelda, et meie aastavahetuse pidu ja ka uue aasta esimesed päevad, mil Venemaal pühi peetakse, on hetkel tugevas kasvus võrreldes eelmise aasta sama ajaga ning üsna täis müüdud,» ütles Sokos Hotels Tallinna müügi- ja turundusdirektor Evelin Org BNSile.

Nordic Hotel Forumi tegevdirektori Feliks Mäguse sõnul on nende hotellis Vene turistide huvi aastavahetuseks võrreldes möödunud aastaga küll kasvanud, kuid samal ajal on pühadejärgse nädala vastu huvi vähenenud.

«Meie broneeringute järgi võib väita praegu, et aastavahetuse vastu on huvi pisut suurem ja uue aasta esimese nädala vastu väiksem kui möödunud aastal,» ütles ta.

«Rohkem on tellimusi Vene reiskoraldajate kaudu ja vähem booking.com kaudu. Keskmine broneeringu pikkus on kolm ööd, mis ei ole eelmise aastaga võrreldes muutunud,» lisas ta.

«Meile teadaolevalt on rongipiletid ja lennud välja müüdud ning viisataotluste arv suurem kui varem. Seega sootame veel uusi broneeringuid ja loodame, et autodega tulevad külastajad saavad kiiresti üle piiri nii siia saabudes kui ka koju tagasi sõites,» rääkis Nordic Hotel Forumi tegevdirektor.

Tallinna linna statistika andmetel on käesoleva aasta üheksa kuuga pealinna külastanud Vene turistide arv kasvanud ligi 13 protsenti.

Käesoleva aasta kolmandas kvartalis tehti Venemaalt Eestisse üle 250 000 reisi ehk 2 protsenti rohkem kui mullu samal aja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles