Ossinovski alkoholieelnõu lahjenes taas

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alkoholiseaduse eelnõu esimene variant oleks õllekohvrite müümise muutnud mõttetuks.
Alkoholiseaduse eelnõu esimene variant oleks õllekohvrite müümise muutnud mõttetuks. Foto: Toomas Huik

Kui kahe aasta eest kinnitas tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski, et alkoholimüüjaid ja -tootjaid ärritava alkoholiseaduse eelnõusse kirja pandud piiranguid ei leevendata, siis tegelikkus on olnud midagi muud. Viimasena «lahjendas» seda riigikogu majanduskomisjon.

«Me võtsime eelnõust välja (kaupluste – toim) ruutmeetrid ja uus sõnastus on, et alkohoolsed joogid ei tohi olla paigutatud nii, et tarbija kaupluse külastamisel puutuks nendega vältimatult kokku ning need ei tohi olla müügisaalis nähtavad,» selgitas riigikogu majanduskomisjoni esimees Sven Sester (IRL) muudatust, mis alkoholiseaduse eelnõusse neljapäeval tehti.

Enne viimast arutamist nägi eelnõu ette, et 450 ruutmeetrist suuremad poed peavad alkohoolsete jookide nähtavust poes täielikult piirama ning sellegi arvu puhul oli sotsiaalministeerium juba sammu tagasi astunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles