Baruto seaskandaalist: kas keegi veel arvab, et asjal (sea)sita lõhna pole küljes? (8)

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaido Höövelson künnivõistlusel
Kaido Höövelson künnivõistlusel Foto: Elmo Riig / Sakala

Endine sumomaadleja Kaido Höövelson alias Baruto märkis oma Facebooki lehel, et ministri lähedastele jagatud põllumajandustoetustel on väga kehv maik juures. 

«Ei tahaks nüüd konkreetseks minna, aga kas keegi veel arvab, et asjal (sea)sita lõhna pole küljes? Idee iseenesest, aidata põllumehi ja loomakasvatajaid, on teretulnud, aga need toetused ei lähe mitte sinna kuhu vaja. Kas annab veel rohkem vassida kui praegune Ratas? Häbi olgu teil!» kirjutas Höövelson, kes ka ise veisekasvatusega tegeleb ning aitab Eesti toidukraamil Jaapani turule jõuda.

Majandus- ja taristuminister Kadri Simson, kelle elukaaslast Teet Soormi kahtlustatakse majanduskuritegudes, osales koalitsioonikõneluste ajal ka maaelu plokis ning aitas seakasvatajatele lisaraha välja rääkida. Lisatoetustest sai Soormiga seotud seafarm aga maksimumilähedase summa.

«Eesti ei liigu edasi vaid pigem tagasi,» märkis Höövelson Postimehele. Tema sõnul kriibib hinge see, et toetusi jagatakse ennekõike oma tuttavatele.

«Riigisüsteemis on liiga palju ebapädevust ja kontrollimatust. Neid kes ka midagi üritavad teha, neid ei võeta kuulda. Ühesõnaga toetused ei jõua sinna, kus neid tõesti vaja on,» lisas ta. 

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles