Veebruaris meelitas Tallinn turiste võitluskunstidega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turistid
Turistid Foto: Peeter Langovits

Reisieksperdi tegevjuhi Sven Lõokese sõnul meelitab Eesti turiste talvekuudel ennekõike suurüritustega, näiteks veebruaris toimunud võitluskunstide maailmamängud tõid Tallinnasse mitu tuhat külastajat.

Lõokese sõnul aitab turistide arvu kasvule kaasa ennekõike suurürituste korraldamine, kuid ka transpordivõimalused on olulised.«Kindlasti on viimase paari aasta jooksul  Soomest tulijate arv kasvanud tänu sellele, et käivad soodsad kiirlaevad, mis võivad ka talvel läbi jää tulla. Varem kiirlaevade navigatsiooniperioodi lõpul soome turistide arv langes,» sõnas Lõoke. Suuremale külastajate arvule aitab kaasa ka lennuühenduste paranemine.

Kolm neljandikku välisturistidest tuli Eestisse lähiriikidest. Lõokese kinnitusel võib üheks põhjuseks olla see, et varasemast enam jäetakse ära pikemad reisid ja tullakse hoopis Eestisse spaasse. Venemaa turistide arvu kasvule mõjub kindlasti hästi ka Eesti astumine Schengeni viisaruumi, kuna nüüd ei pea Eesti külastamiseks eraldi viisat taotlema.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles