Kaljulaid ei usu ühekiiruselisse Euroopasse tehnoloogiavaldkonnas (1)

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kersti Kaljulaid
Kersti Kaljulaid Foto: Kuvatõmmis

President Kersti Kaljulaidi hinnangul on väikesed riigid – nagu Eesti – ideaalseks katsetandriks uute tehnoloogiaideede realiseerimiseks ning seetõttu ka kiiremad innovatsiooni loomisel.

«Ma ei usu päris hästi, et suudame edasi minna ühekiiruselise Euroopa Liiduga. Tehnoloogia aktsepteerimine läheb edasi pigem nii, et mõned väiksemad riigid – nagu Eesti, Soome ja Luksemburg – aktsepteerivad esmalt muudatusi ja käituvad kui katalüsaatorid suuremate riikide jaoks, kes järgnevad alles seejärel,» ütles president kaljulaid täna Tartus toimuvad ettevõtlussündmusel sTARTUp Day.

Kaljulaidi sõnul on selline asjade käik eriti hea ka välismaiste startup-kogukondade jaoks. «Nii saate meid kasutada väikeste liivakastidena, et oma innovaatilisi tooteid luua ja arendada. Edasi pole vaja teha muud, kui asuda kasvama juba suurtes riikides ja ühiskondades,» ütles president.

Presidendi sõnul on idufirmade ja tehnoloogia arendamist soodustav õiguslik keskkond just siin Eestis kõige kaugemale arenenud ja avatud kõigile, kes soovivad sellest osa saada. Kaljulaid kutsus kõiki Eesti digiühiskonnast osa saama.

Otseülekannet konverentsist vaata siit.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles