Bitcoin'i raju tõus – 40 tunniga 40 protsenti

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bitcoin paberdollarite taustal.
Bitcoin paberdollarite taustal. Foto: DADO RUVIC/REUTERS/Scanpix

Bitcoin’i-maania jõudis eile uuele tasemele, mil krüptoraha hind kerkis 40 protsenti umbes 40 tunniga.

Mingil hetkel mõnedel kauplemiskohtadel oli bitcoin’i väärtus isegi üle 19 000 dollari, et seejärel kukkuda peaaegu 20 protsenti.

Alates aasta algusest on bitcoin’i hind kerkinud 1560 protsenti, mistõttu paljude jaoks on see tõend, et bitcoin’ist on saanud suur mull.

«On selge, et inimesed panevad sinna raha lihtsalt sellepärast, et nad arvavad, et teised inimesed panevad sinna raha,» ütles The Wall Street Journalile nõustamisfirma Post Oaks Labs asutaja ja peaanalüütik Tim Swanson. «Me näeme illustratsiooni tõelist spekulatsiooni kohta. Keegi peaks tegema sellest ekraanitõmmise ja panema selle teatmeteosesse,» lisas ta.

Bitcoin’i raju tõus on pannud helistama häirekella isegi selle fännide hulgas.

«Olen 90 protsenti kindel, et see on mull,» ütles BitPay, mis on firma, mille kaudu saab bitcoin’idega maksta, tegevjuht Stephen Pair. «Ma lihtsalt ei tea, kas langus hakkab 20 000 või 100 000 dollarilt,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles