Koppel: bitcoin'i viimane sööst üles on veel nägemata (2)

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Koppel
Peeter Koppel Foto: Erakogu

Kuigi virtuaalse krüptoraha bitcoin’i hind lõi neljapäeval rekordeid, siis arvestades laiemat konteksti pole viimane sööst üles veel toimunud, nentis SEB privaatpanganduse strateeg Peeter Koppel.

Koppel põhjendas bitcoin’i hinnatõusu üheltpoolt sellega, et kui investorid hoidsid varem oma «polstrit» rahas, siis nüüd otsitakse vähemalt osale sellest midagi huvitavamat ja tootlikumat, vahendab ERRi uudisteportaal.

«Sellega on kaasnenud, et kõik, mis vähegi huvitav ja riskantne, on viimastel aastatel liikunud ainult üles,» rääkis Koppel Vikerraadio hommikuprogrammis.Teise põhjusena tõi Koppel välja, et sisuliselt käib sularaha vastu maailmas päris mitu aastat jõuline võitlus.

«Ja midagi pole parata – kui sularaha osakaal väheneb, siis inimestel kipub olema tahtmine majandustehinguid teha anonüümselt, et absoluutselt kõigel ei oleks riigi silma peal.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles