Volkswageni juhtivtöötaja sai heitmeskandaali eest maksimaalse vanglakaristuse

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Volkswagen
Volkswagen Foto: MIKE BLAKE/REUTERS

USA kohus mõistis Volkswageni juhtivtöötaja Oliver Schmidti seoses 2015. aasta heitmeskandaaliga seitsmeks aastaks vangi.

Lisaks pikale vangistusele peab Schmidt ühtlasi maksma 400 000 dollarit trahvi. Vangistus ja rahaline trahv moodustavad koos konkreetse süüteo eest maksimaalse võimaliku karistuse.

Saksamaa kodanikust Schmidt elas Detroidis ja vastutas USA turule minevate sõidukite keskkonnaregulatsioonidele vastavuse eest. Schmidt arreteeriti möödunud jaanuaris puhkuse ajal Miamis.

Selle aasta augustis tunnistas ta pettuses osalemise üles, mille käigus paigutati Volkswageni autodesse salajane tarkvara, mis manipuleeris heitmenäite.

Schmidt kirjutas ühtlasi eelmisel nädalal kohtunikule kirja, milles väitis, et Saksamaa kõrgemad juhid survestasid teda pettuses osalema ja kasutasid teda lihtsalt ära. Armu see aga kohtunikus ei tekitanud.

Praeguse seisuga on mõistetud Volkswageni diisliskandaalis süüdi veel üks inimene, kelleks on insenär James Liang. Talle määrati karistuseks kolme aasta ja nelja kuu pikkune vangistus.

Süüdistuse on saanud veel kuus töötajat, kuid mitte ükski neist ei ole hetkel vahi all.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles