Suur reform laiendab pensionile jäämise võimalusi (2)

Kristi Malmberg
, majandustoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praeguse pensionisüsteemi ühe looja Eiki Nestori hinnangul on pensionile jäämise aja paindlikumaks muutmine väga vajalik.
Praeguse pensionisüsteemi ühe looja Eiki Nestori hinnangul on pensionile jäämise aja paindlikumaks muutmine väga vajalik. Foto: Madis Sinivee/PM/SCANPIX BALTICS

Sel nädalal sotsiaalministeeriumi avalikustatud neli olulist pensionisüsteemi muudatust annavad võimaluse varem pensionile jääda ning samal ajal suurendavad pensioni sõltuvust töötatud aastatest.

Viimase kahekümne aasta kõige põhjalikuma pensionireformi üks plaanitav muudatus toob kaasa pensioniea paindlikumaks muutumise. Maksimaalselt on võimalik pensionile jääda viis aastat varem enne üldise pensioniea saabumist, kuid vähemalt 15 aastat peab siiski enne olema töötanud.

Varakult pensioni jäädes tuleb muidugi arvestada, et igakuine pension on väiksem, sest erinevatesse sammastesse kogutud pension jaotub pikema aja peale.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles