Video: Jaapani sportautode tänavakultuur on midagi täiesti unikaalset

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jaapanis on tekkinud sportautode ja tuuningu ümber omapärane ja värvikirev tänavakultuur, mille sarnast mitte kusagil mujal maailmas ei leidu.

Uus-Meremaa driftingu skeenes tuntust kogunud Mad Mike käis hiljuti Jaapanis ja tegi sealsest kirjust autokultuurist dokumentaalfilmi, mida tasuks vaadata igal autofännil.

Vidoes astub üles ka Jaapani automaastikul legendaarne Wataru Kato, kes juhib üle maailma kuulsat tuuningutöökoda Liberty Walk. Kato, kes enda sõnul eelistab trendide järgimise asemel neid ise luua, on üks maailma suurimaid tuuningu-gurusid.

Lühike dokumentaalfilm illustreerib hästi, kuidas ülejäänud maailmaga võrreldes on Jaapani tuuning eriti ekststsentriline, ekstravagantne ja uskumatult värvikirev. Autod vilguvad arvukate neoontuledega ja on väga erksates värvides. Samuti on neil sageli kõrgustesse tõusvad summutid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles