Kelmid lüpsid aastaid põllumehi (1)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohtuistung viljapetturite üle.
Kohtuotsuse väljakuulutamine.
Kohtupingis Peeter Kutsar (vasakul) ja  Patrick Mürk.
Kohtuistung viljapetturite üle. Kohtuotsuse väljakuulutamine. Kohtupingis Peeter Kutsar (vasakul) ja Patrick Mürk. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Põllumehi aastaid oskuslikult petnud viljakelmid punusid tiheda võrgustiku, peitusid paljude varifirmade ja valenimede taha ning elasid samal ajal laia elu.

Loodud võrgustik, kus üle kümne inimese, petab 2013. aastast kuni selle aasta alguseni välja peaaegu poole miljoni euro väärtuses vilja, kirjutab Äripäev.

Samas tekib aastate jooksul hetki, kus petturid talumeestele peaaegu vahele jäävad, väljavingerdamised on tagantjärele mõeldes absurdsed.

«Tõstsin pool ämbrit vilja kuivati äärele ja panin niiskusemõõtja juurde. See vend aga viskas peoga paar tera suhu, tegi krõmps-krõmps ja ütles, et kurat, väga hea, käib küll. Ei mõõtnud niiskust,» meenutab talumees Lembit Tobre veidrat mälestust.

Hea jutuga petturid otsisid ohvreid aasta läbi ajalehekuulutuste kaudu või sõitsid otse talumehe õuele. 

Kelmide skeemidest ja neile määratud karistustest loe pikemalt Äripäevast

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles