Otsitakse töötajaid: vabu töökohti on rohkem kui eales varem (2)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabade töökohtade arv on üle aastate kõrgeim.
Vabade töökohtade arv on üle aastate kõrgeim. Foto: PantherMedia

Eesti ettevõtetes ja asutustes oli tänavu kolmandas kvartalis 12 700 vaba ametikohta, mis on viimaste aastate suurim näitaja. 

Võrreldes aastataguse ajaga suurenes vabade ametikohtade arv 15 protsenti, teatas statistikaamet. See tähendab, et ettevõtetel on küll tööd pakkuda, kuid töötajaid napib.

Kokku oli kolmandas kvartalis ametikohtade arv 558 000. Kõige rohkem ametikohti on töötlevas tööstuses, kaubanduses ja hariduses. Seal on ka vabade ametikohtade arv samuti kõige suurem.

Lisaks oli vabade töökohtade määr kõrge hariduses, majutuses ja toitlustuses ning info ja side tegevusalal. Kõige madalam oli vabade ametikohtade määr põllumajanduses, metsamajanduses ja kalapüügis, kinnisvarategevuses ja mäetööstuses.

Vabade ametikohtade arv kasvas ka avalikus sektoris, kuid suurem osa ehk 71 protsenti vabadest ametikohtadest asub erasektoris.

Vabade ametikohtade määr oli 2017. aasta III kvartalis kõrgeim riigile kuuluvates asutustes ja ettevõtetes  ning välismaa eraõiguslikele isikutele kuuluvates ettevõtetes. Madalaim oli vabade ametikohtade määr Eesti eraõiguslikele isikutele kuuluvates ettevõtetes ja kohalikele omavalitsustele kuuluvates asutustes ja ettevõtetes.

Enamik vabadest ametikohtadest asusid nagu varemgi Harjumaal (64 protsenti), sh Tallinnas (49 protsenti), millele järgnevad Tartu- (10 protsenti) ja Ida-Virumaa (5 protsenti). Vabade ametikohtade arv oli väikseim Hiiu, Põlva, Lääne ja Jõgeva maakonnas.

Vabade ametikohtade arv on kõik kvartali teise kuu 15. kuupäeva seisuga vabad ametikohad, s.o vast loodud, vabad või töötaja lahkumise tagajärjel vabaks saavad tasustatavad ametikohad, millele tööandja otsib aktiivselt sobivat kandidaati väljastpoolt ettevõtet, asutust või organisatsiooni.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles