Euroopa lõpetab e-ostupeo (75)

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siin need on – kõigest osa veebipoest ostetud kaupadest, mille Omniva päeva jooksul ostjateni toimetab, näitab kirja- ja tolliteenistuse osakonna juhataja Eduard Saul.
Siin need on – kõigest osa veebipoest ostetud kaupadest, mille Omniva päeva jooksul ostjateni toimetab, näitab kirja- ja tolliteenistuse osakonna juhataja Eduard Saul. Foto: Sander Ilvest

Kui olete harjunud ostma oma mobiiltelefonile näiteks ekraanikaitsekilet või laadijat Hiina internetikaubamajast vaid sentide eest, siis mõne aasta pärast peate ümber harjuma, otsustas Euroopa Liit Eesti eestvõttel.

Eestlased nagu ka kõik ülejäänud eurooplased hakkavad e-poodides müüdavate tarvilike pisividinate eest maksma tõenäoliselt praegusest oluliselt rohkem – samas suurusjärgus kohalike letikaupmeeste küsitavate hindadega.

Väikeostud rahvusvahelistest internetikaubamajadest kallinevad märkimisväärselt, sest Euroopa Liit loobub 2021. aastal just Eesti poliitikute juhtimisel käibemaksuvabastusest kuni 22-eurostele e-ostudele.

Kommentaarid (75)
Copy
Tagasi üles