Anonüümne isik lekitas Erkki Raasukese üleolevad vestlused töötajatega (13)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luminor panga juht Baltikumis, Erkki Raasuke.
Luminor panga juht Baltikumis, Erkki Raasuke. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Anonüümne isik avaldas kõnesalvestise Luminori juhi Erkki Raasukese salaja salvestatud vestlusest ettevõtte töötajatega, kus Raasuke väljendab end üleolevalt ning võrdleb muuhulgas ametiühingu tegevust terrorismiga.

Avaldatud salvestis on kokku lõigatud erinevatest momentidest, kus Raasuke võrdleb ametiühingu tegevust terrorismi ja väljapressimisega, toob võrdluse ametiühingu usaldusisiku Tiina Kukke käitumises pedofiiliaga ja keeldub igasugusest võimalusest sõlmida kollektiivlepingut.

Samades sõnavõttudes süüdistasid Luminori ehk endise Nordea panga töötajad Raasukest ka septembris ilmunud Äripäeva artiklis.

Eesti Finantssektori Töötajate Liit (EFTL) alustas novembris kollektiivlepingu läbirääkimisi Nordea ja DNB pankade Baltikumi üksuste baasilt loodud ühendpanga Luminor Bank AS-iga.

«Luminori omanikud, Nordea ja DNB on aastakümneid sõlminud kollektiivlepinguid oma töötajatega põhjamaades, mis on kasulikud mõlemale poolele ning kindlustavad jätkusuutliku arengu pangale ja heaolu töötajatele, ning Eesti töötajad soovivad teha samasugust koostööd oma tööandjaga,» teatas liit toona.

Nordea ja DNB panga ühinemisel vastloodud Luminor panga töötajad on pidanud juhtkonnaga möödunud aastast läbirääkimisi koondamishüvitiste osas. Kokkulepet ei ole senini sõlmitud.

Luminor: need salvestised on kontekstist välja rebitud ja sisu moonutatud

«Tegemist on äärmiselt kahetsusväärse juhtumiga, kus vestlus on kontekstist välja rebitud ja tegelikku sisu moonutatud,» ütles Luminori korporatiivkommunikatsiooni juht Hedwig Meidra BNS-ile.

«Nagu ka varasemalt oleme vastanud, siis Luminor Eesti juhtkond on läbirääkimistes ametiühinguga ja kohtumised on olnud konstruktiivsed. Neid kohtumisi juhib Luminor Eesti juht Gunnar Toomemets. Oleme tuleviku osas jätkuvalt positiivselt meelestatud,» lisas Meidra.

Moonutatud salvestiste avaldamise mõistis hukka ka Eesti Finantssektori Töötajate Liit. 

Liit teatas, et on juba varasemalt otsustanud Luminoriga  alustada konstruktiivset koostööd ning kollektiivlepingu läbirääkimisi, et sõlmida leping, mis tasakaalustatult kaitseb nii Luminori kui ka tema töötajate huve. «Kollektiivlepingu läbirääkimiste protsess Luminoris on jõudnud kaugemale kui mistahes teise Eesti finantssektori tööandjaga. Moonutatud sisuga salvestise avaldamine kahjustab osapoolte suhteid ja lepingu läbirääkimiste protsessi. Ka üldiselt tuleb selline tegevus hukka mõista,» seisab liidu teates.

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles