Amway toodete käest kätte müük on olnud ebaseaduslik

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Amway asepresident Mi­chael Meissner tunnistas, et firma tooteid poleks tohtinud Eestis müüa.
Amway asepresident Mi­chael Meissner tunnistas, et firma tooteid poleks tohtinud Eestis müüa. Foto: Mihkel Maripuu

Võrkturustusega tegeleva Amway toodete käest kätte müük Eestis on olnud ebaseaduslik, tunnistab firma asepresident Michael Meissner.



Amway kosmeetikatooteid, toidulisandeid ja pesupulbreid on Eestis müüdud aastaid ning ettevõte on saanud suure kriitika osaliseks, sest pakutavad kaubad on Eestis registreerimata ja firma poleks siin ka otsemüüjaid värvata tohtinud.

Nüüd kinnitab Amway Euroopa asepresident Michael Meissner, et aasta lõpuks tahetakse Eestis kõik paberid korda ajada ning oma tooted registreerida.

«Teame kogu kriitikat, mis meie kohta käib, ja tahame näidata, et käitume vastutustundlikult,» sõnas Meissner.

Terviseameti avalike suhete juht Iiris Saluri oli Amway plaani kuuldes esialgu väga skeptiline. «Neid tooteid müüakse Eestis juba üsna mitu aastat ja seda, et nad kohe-kohe ennast registreerivad, olen ma kuulnud ka varem,» sõnas ta.

Pärast kontrollimist aga selgus, et paar nädalat tagasi on Amway kosmeetikatooted Eestis arvele võetud. «Praegu saavad inimesed neid ainult Poola filiaali kaudu osta ja kasutada,» ütles Meissner. «Kui kõik on korda seatud, saavad inimesed ka müügimeesteks hakata ja nii raha teenida.»

Ta kinnitas ka, et senised Amway koosolekud Eestis oleksid pidanud olema ainult toodete tutvustamiseks, mitte otsemüüjate värbamiseks.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles