EL koostas maksuparadiiside musta nimekirja

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Troopiline saar, pilt illustratiivne
Troopiline saar, pilt illustratiivne Foto: SCANPIX

Euroopa Liidu Nõukogu kiitis teisipäeval heaks 17 riigist koosneva maksuparadiiside musta nimekirja, nimekirjas on teiste hulgas Panama, Lõuna-Korea ja Araabia Ühendemiraadid.

«Võtsime Euroopa Liidu tasemel vastu nimekirja riikidest, mis ei tee piisavalt, et maksudest kõrvalehoidumist vältida. Selles mustas nimekirjas on 17 riiki,» ütles Prantsuse rahandusminister Bruno Le Maire.

Euroopa Liit on juba üle aasta üritanud maksuparadiiside nimekirja valmis saada, kuid mitmed väiksemad, madalate maksudega riigid, nagu Iirimaa, Malta ja Luksemburg, ei taha ettevõtteid eemale peletada. Uue tõuke andis üritusele möödunud kuul lekkinud niinimetatud Paradiisipaberid.

Nimekirja kuuluvad Ameerika Samoa, Bahrain, Barbados, Grenada, Guam, Macau, Marshalli Saared, Mongoolia, Namibia, Belau, Panama, Saint Lucia, Samoa, Lõuna-Korea, Trinidad ja Tobago, Tuneesia ning Araabia Ühendemiraadid.

Allikate teatel on «hallis nimekirjas» veel 47 riiki. Mõndadesse riikidesse suhtuti aga mõneti leebemalt kuivõrd need said rängalt kahjustada tänavustest orkaanidest.

Euroopa Komisjoni majandusvolinik Pierre Moscovici ütles, et nimekirjas on vähem riike kui ta esialgu lootis, kuid sellest hoolimata on tegu esialgse võiduga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles