Baltimaades kasvas möödunud nädalal elektrihind enim Eestis

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektriliinid
Elektriliinid Foto: SCANPIX

Elektrihind kasvas möödunud nädalal Baltimaades 6 protsenti. Kõige enam kasvas hind 9 protsenti Eestis.

Leedu elektrifirma Elektrum Lietuva teatel tulenes hinnakasv Baltikumis madalamast temperatuurist tingitud tarbimise kasvust, kuid ka vähenenud sademetest ja tuulest ning ekspordi kasvust Euroopa turgudele, eriti Saksamaale.

Mõju avaldas ka katkestus Rootsi-Leedu vahelise elektrijuhtme NordBalti töös, teatas Leedu firma.

Baltimaade keskmine elektrihind kasvas 38,54 euroni megavatt-tunni kohta. Aeglaseim oli kasv Leedus, kus elektrihind kasvas 3 protsenti 38,8 euroni, jäädes seejuures jätkuvalt regiooni kõrgeimaks.

Eestis kasvas elektrihind 9 protsenti 38,28 euroni megavatt-tunni kohta ning Lätis 6 protsenti 38,28 euroni.

Baltimaad tarbisid möödunud nädalal kokku 522 gigavatt-tundi elektrit, Eestis kasvas tarbimine 1 protsenti 180 gigavatt-tunnini, Lätis 3 protsenti 153 gigavatt-tunnini ja Leedus 2 protsenti 219 gigavatt-tunnini.

Regiooni kogutootmine langes 3 protsenti 444 gigavatt-tunnile. Eestis langes tootmine 9 protsenti 214 gigavatt-tunnile, Lätis 3 protsenti 168 gigavatt-tunnile ja Leedus 20 protsenti 62 gigavatt-tunnile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles