Eestlased kukkusid kui pöörased uusi autosid ostma (4)

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uute autode müügiedetabelis hoiab esikohta Škoda, mille müüduim mudel on Octavia.
Uute autode müügiedetabelis hoiab esikohta Škoda, mille müüduim mudel on Octavia. Foto: Margus Ansu
  • Taas ei müüdud Eestis ühtegi elektriautot

Novembris jätkus Eesti uute sõiduautode turul kiire kasv ja nii on tänavu 11 kuuga müüdud juba rohkem uusi sõiduautosid kui mullu terve aasta jooksul kokku, selgub autode müügi- ja teenindusettevõtete liidu AMTEL statistikast.

Novembris müüdi kokku koguni 2100 uut sõiduautot, mis ületab möödunud aasta novembri müügi 14,3 protsenti.

Kokku on tänavu 11 kuuga aga müüdud juba 23 522 uut sõiduautot, mida on 1093 autot rohkem kui terve eelmise aasta jooksul kokku. Kasv 11 kuuga on möödunud aasta sama perioodiga võrreldes 11,3 protsenti.

Segmentidest on populaarsemad jätkuvalt väiksemad keskklassi autod (novembris osakaal 22,7%) ja keskmised maasturid (21,4%). Järgnevad keskautod ja väiksemad maasturid. Uusi hübriidautosid müüdi novembris 86.

Uusi elektriautosid ja gaasiautosid (CNG) kaubaks ei läinud. Eksporti läks 72 sõiduautot.

Automarkide edetabelis tõusis novembri müüduimaks margiks Škoda, mida müüdi kokku 257. Populaarsuselt teine oli Toyota 251 müüdud autoga ja kolmandana läks kaubaks Renault’sid (186).

Ka populaarsemate mudelite edetabelis kerkis esimeseks Škoda oma Octavia mudeliga, mida müüdi 113. Järgnesid Honda CR-V ja Kia Cee’d, vastavalt 100 ja 67.

Tarbesõidukite turul jätkus aga veelgi tempokam tõus, sest novembris müüdi 460 uut tarbesõidukit, mis ületab mulluse novembri müügi 22,3%. Kokku on tänavu 11 kuuga müüdud 11,1% võrra rohkem uusi tarbesõidukeid kui möödunud aasta samal perioodil. Markidest oli edukaim Citroën 83 sõidukiga. Järgnesid Peugeot ja Renault.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles