Eesti startup kolib andmed Saksamaale

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Timo Rein
Timo Rein Foto: Mario Tasane

Eesti-USA müügijuhtimistarkvara ettevõte Pipedrive avas klientide paremaks teenindamiseks uue andmekeskuse Saksamaal Frankfurdis.

Uue avatava andmekeskuse infrastruktuur tagab ettevõtte teatel muu hulgas, et Pipedrive’i kasutamine on klientide jaoks täielikult kooskõlas 2018. aasta mais jõustuva Euroopa Liidu uue isikuandmete kaitse üldmäärusega.

«Uue Euroopas avatava andmekeskusega tagame oma klientidele, et järgime privaatsuspõhimõtteid ja andmekaitse määruseid ja teeme seda mitte ainult seaduse järgimiseks, vaid et vastata meie klientide ootustele ja ettevõtte tegevuspõhimõtetele,» ütles Pipedrive’i kaasasutaja ja juhatuse esimees Timo Rein.

Pipedrive’i tehnoloogiajuhi Sergei Anikini sõnul kulus uue andmekeskuse ettevalmistamisele kolm aastat inseneride tööd.

Alates ettevõtte asutamisest 2010. aastal on Pipedrive kasutanud USAs Chicagos asuvat andmekeskust. Sarnaselt USAs paiknevale andmekeskusele pakub Pipedrive’ile Saksamaal  andmekeskuse teenust USA ettevõte nimega Rackspace.

Pipedrive’i kasutab enam kui 50 000 ettevõtet 140 riigis üle kogu maailma. Pipedrive'i kontorites New Yorgis, Lissabonis, Londonis, Tallinnas ja Tartus töötab üle 300 inimese. 

Ettevõte on saanud investeeringuid enam kui 30 miljoni dollari ulatuses ja investorite hulka kuuluvad Atomico, Bessemer Venture Partners, Rembrandt Venture Partners, Paua Ventures, Monashees Capital, TMT Investments ja teised.

Saksamaal Dresdeni lähistel on oma tootmistsehhi avanud ka Eesti startup Skeleton Technologies.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles