Ettevõtluskonto süsteemi töölehakkamine venib (2)

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Postimees.ee

Seaduse järgi saab ettevõtlustulu teeniv eraisik uuel aastal avada ettevõtluskonto, pangad sellist teenust 1. jaanuarist aga ei paku.

Ettevõtluskonto võlu peaks seisnema selles, et igaüks saab teha algust oma pisiäriga, ilma et peaks ennast raamatupidamisega vaevama. Selline konto võiks sobida näiteks neile, kes muude tegemiste kõrvalt töötavad juuksuri või lapsehoidjana või tahavad aeg-ajalt laatadel omavalmistatut müüa. Ükski mikroettevõtja – giidid, kunstnikud, keeleõpetajad, raamatupidajad –, kellega Postimees rääkis, sellisest ettevõtlusvormist huvitatud ei olnud. Üksmeelselt kardeti, et äkki peab sellise konto omanik riigile kokkuvõttes maksma rohkem kui harjunud ettevõtlusvormiga.

Väikest huvi ettevõtluskonto vastu kinnitavad ka pangad. «Meie poole on konkreetsemate küsimustega ettevõtluskonto kohta pöördunud vaid üksikud kliendid,» ütles LHV jaepanganduse juht Andres Kitter.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles