Zuckerbergiga vägikaigast vedanud vendadest said esimesed bitcoin'i-miljardärid

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cameron ja Tyler Winklevoss
Cameron ja Tyler Winklevoss Foto: SCANPIX

Cameron ja Tyler Winklevoss on identsed kaksikud, kes väitsid, et Mark Zuckerberg varastas neilt Facebooki idee. Vendadest on nüüd saanud maailma esimesed bitcoin'i-miljardärid. 

Vennad kaebasid 2009. aastal Zuckerbergi kohtusse ning said kokkuleppemenetluse käigus  65 miljonit dollarit (55 miljonit eurot) hüvitist. Saadud raha paigutasid nad 2013. aastal bitcoin’idesse ning ostsid ära umbes protsendi jagu sel hetkel ringluses olnud bitcoin’e, kirjutab Dailytelegraph.com.

Selle ajaga võrreldes on krüptoraha väärtus aga tõusnud 10 000 protsenti ning vendadest saanud miljardärid.

«Meie hinnangul on bitcoin kõige olulisem sotsiaalvõrgustik,» rääkis Tyler mullu. Kaksikute hinnangul täidab krüptoraha digitaalse majanduse olulise lünga ning muudab seda, kuidas tehinguid tehakse.

Winklevossid tegid bitcoin’iga esimest korda tutvust 2012. aastal, 2015. aastal tulid nad välja valuutakauplemisplatvormiga Gemini, kus saab bitcoin’e osta, müüa ja hoida.

Tyler rääkis Financial Timesile, et juba Facebooki nimetati ennatlikult lühiajaliseks moeröögatuseks ja bitcoin’iga on sama lugu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles