Eesti majapidamiste kulutused alkoholile on Euroopa kõrgeimad (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti inimesed kulutavad heldelt alkoholile
Eesti inimesed kulutavad heldelt alkoholile Foto: SCANPIX

Eesti majapidamiste kulutused alkoholile olid mullu Euroopa Liidu kõrgeimad, moodustades majapidamiste kogukuludest 5,6 protsenti; ELi keskmine oli möödunud aastal 1,6 protsenti.

Kulutused alkoholile moodustasid Eestis kokku 2,9 protsenti sisemajanduse kogutoodangust (SKT) ehk 620,1 miljonit eurot, selgub Eurostati andmetest. Võrreldes 2015. aastaga kasvasid kulutused alkoholile 8 miljoni euro võrra, samas kui nende osakaal majapidamiste kogukuludes langes 0,1 protsendipunkti võrra.

Eestile järgnesid kulutuste osakaalult 4,8 protsendiga Läti ja 4,2 protsendiga Leedu, kus alkoholile kulutati kokku vastavalt 734,2 miljonit ja miljard eurot, ehk 2,9- ja 2,7 protsenti SKTst.

Euroopa Liidus tervikuna moodustasid kulutused alkoholile keskmiselt 1,6 protsenti majapidamiste kogukuludest ehk kokku 0,9 protsenti ELi SKTst või 130 miljardit eurot.

Eurostati andmetes ei kajastunud alkohoolsete jookide ostmine, kõrtsides, restoranides ja hotellides.

Majapidamiste kulutused alkoholile olid Euroopa Liidus ligikaudu võrdsed kulutustega meditsiinitoodetele ja veidi kõrgemad kui kulutused sotsiaalkaitsele ja haridusele.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles