Elering kehtestas reedest gaasi ülekandevõrgu liitumise tingimused

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gaasipliit.
Gaasipliit. Foto: Ants Liigus

Eesti elektrisüsteemi võrguhaldur Elering kehtestas alates reedest esimest korda gaasi ülekandevõrguga liitumise tingimused, millega koos hakkasid kehtima ka liitumistasu ja tarbimis- ning tootmistingimuste muutmise tasu arvestamise metoodika.

Senimaani gaasi ülekandevõrguga liitumist reguleerivad tüüptingimused puudusid. Kehtestatud liitumistingimused muudavad liitumisprotsessi sujuvamaks, sätestavad tehnilised nõuded ja menetlustoimingud ning tagavad menetlusel võrdse kohtlemise ja asjaajamise selguse, teatas Elering.

Liitumistingimused käsitlevad nii tarbijate kui tootjate liitumisi, kelle huvi Eleringi gaasi ülekandevõrguga liitumise tingimuste vastu on kasvanud. Vastavalt kehtivale maagaasiseadusele on tasu arvestamise metoodika kooskõlastanud konkurentsiamet, liitumistingimuste kooskõlastamise kohustust ametil seaduse järgi ei ole.

Gaasi liitumistingimustega ja liitumise tasu arvutamise metoodikaga saab tutvuda Eleringi veebilehel.

Elering on elektri ja gaasi ühendsüsteemihaldur, mis juhib, haldab ja arendab ettevõte siseriiklikku ja ülepiirilist energiataristut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles