Jaapani poliitik «tegi Repsi» ja pidi selle eest vabandama

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Yuka Ogata pojaga
Yuka Ogata pojaga Foto: SCANPIX

Yuka Ogata võttis Kumamoto linnavolikogu koosolekule kaasa oma seitsmekuuse poja ning pidi selle eest vabandust paluma.

Ogata eesmärgiks oli näidata, kui keeruline on naistel Jaapanis ühildada perekonda ja karjääri. Oma teo eest on ta saanud aga ametliku hoiatuse, milles süüdistatakse teda volikogu töö segamises ning selle eest on ta pidanud ka vabandust paluma, vahendab Telegraph.

Kolleegide märkuste peale pidi ta poja tuttava juurde hoida viima ning seetõttu algas koosolek 40 minutit plaanitust hiljem. Beebi oli kogu selle aja ennast aga kenasti üleval pidanud. Reeglite kohaselt tohivad koosolekul osaleda ainult volikogu liikmed, beebi aga nende hulka ei kuulu.

Jaapani peaminister Shinzo Abe on oma majanduspoliitika osana rõhutanud naiste suuremat osalemist tööjõuturul, kuna töökäsi jääb üha vähemaks ning naiste hõive määr on madal.

Kevadel kuuenda lapse sünnitanud haridusminister Mailis Reps käis mõnepäevase lapsega ka valitsuse istungil. Peaminister Jüri Ratas ja kirjutas seepeale sotsiaalmeediast, et tegemist oli tõenäoliselt läbi aegade kõige rõõmsam vabariigi valitsuse istungiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles