HKScan maksis eksjuhtidega seotud firmadele kahe aastaga 12 miljonit eurot (7)

Kristi Malmberg
, majandustoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevadkülv Teet Soormiga seotud Lõpe Agro põldudel.
Kevadkülv Teet Soormiga seotud Lõpe Agro põldudel. Foto: Mati Põldre/Pärnu Postimees

HKScan ostis mullu ja tunamullu oma eksjuhtidega seotud firmadelt miljonite väärtuses kaupu ja teenuseid.

Erinevalt HKScan Eesti varasematest majandusaasta aruannetest on 2016. aasta aruandes eraldi toodud välja tegevjuhtkonnaga seotud ettevõtted ja neilt ostetud kaupade ja teenuste väärtus kahe viimase aasta jooksul. Võib arvata, et see on seotud mullu novembris toimunud juhtkonna väljavahetamisega nii HKScani peakontoris kui Eestis.

Lõppeval nädalal said HKScani eksjuht Teet Soorm ja samuti HKScanist vallandatud seakasvatusdivisjoni direktor Mati Tuvi kahtlustuse oma endise tööandja raha omastamises suures ulatuses ja rahapesus. Soormi ja Tuviga seotud ettevõtted müüsid aastaid praeguse HKScan Eesti ettevõtetele sigu, mune ja teravilja. 

HKScan Eesti mulluses majandusaasta aruaandes on loetletud kõik tegevjuhtkonnaga seotud firmad:  Lõpe Agro OÜ, Saimre Seakasvatuse OÜ, Linnamäe Peekon OÜ, Ovolex OÜ, Saumet Service OÜ, Helkma Trans OÜ, Hannora OÜ, Paadrema Agro OÜ, Farmitek OÜ. Mulluses aruandes on ka märge, et 2016. aasta andmetes on ostud ja müügid ülaltoodud seotud osapooltelt kajastatud kuni juhatuse liikmete muudatusteni novembris 2016, mistõttu alates detsembrist 2016 ei ole ülaltoodud ettevõtted enam seotud osapooled.

Tegevjuhtkonnaga seotud ettevõtetelt on ostetud 2016. aastal kaupu 4,5 miljoni euro väärtuses  ja 2015. aastal 5, 2 miljoni euro väärtuses. Teenuseid on HKScan neil aastail ostnud tegevjuhtkonnaga seotud ettevõtetelt vastavalt 1,3 miljoni ja ühe miljoni euro väärtuses.

HKScani majandusaasta aruandeid on vähemalt mitu viimast aastat auditeerinud PwC ja tunnistanud kõik kooskõlas olevaks hea raamatupidamistavaga.

Kommentaarid (7)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles