Ukraina julgeolekujuht: SBU tõkestab äri survestamise

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina julgeolekuteenistus (SBU)
Ukraina julgeolekuteenistus (SBU) Foto: VALENTYN OGIRENKO/REUTERS/Scanpix

Ukraina julgeolekuteenistuse SBU juht Vassõl Hrõtsak arutas ärimeesteühenduste juhtidega SBU töö ja ärimeeste tegevuse läbipaistvust kui äritegevuseks soodsa keskkonna loomise ja välisinvesteeringute Ukrainasse ahvatlemise eeldust.

«Pooled tõdesid soodsaid nihkeid SBU ja äri esindajate koostöös,» edastas SBU pressiteenistus kohtumise kohta.

Hrõtsak kinnitas, et SBU teeb oma volituste piires kõik jõupingutused äri õiguste ja tagatiste tagamiseks. «Me ennetame kindlalt ja otsustavalt äri seadusvastast survestamist, taristuliste või muude takistuste loomisega kodu- või välismaise äri ajamise segamist,» rõhutas ta.

Äriõigusvahemehe Algirdas Šemeta märkis, et tema ametkonna ja SBU koostöö tase on riigi- ja korrakaitse ametkondade hulgas parim. «Alates SBU ja äriõigusvahemehe memorandumi allkirjastamisest näeme eriteenistuse selget tegevust olemasolevate murede lahendamiseks,» märkis ta.

Ukraina ettevõtjate liidu esimees Vjatšelsav Klõmov ja Ameerika kaubanduskoja esimees Andri Gunder märkisid, kui tähtis on praeguse SBU juhtkonna avatus, samuti pakilist vajadust kaasata asjatundjaid ärivaldkonna kontseptuaalsete projektide väljatöötamisse.

«Pooled leppisid kokku luua praktilised koostöömehhanismid, seirata ja eritleda asjatundjarühmade raames võimalikke rikkumisi ärimeeste suhtes ning reageerida sellele,» seisis teadaandes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles