Tulevikutöö ekspert rahustab: töökohad ei kao mitte kuhugi (1)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taani tulevikutöö eksperdi Jacob Stauni sõnul ei tasu karta, et robotiseerimine jätab inimesed tööta, vastupidi, see on majanduskasvu alus.
Taani tulevikutöö eksperdi Jacob Stauni sõnul ei tasu karta, et robotiseerimine jätab inimesed tööta, vastupidi, see on majanduskasvu alus. Foto: Madis Sinivee

Tulevikutöö eksperdi Jacob Stauni sõnul on ühiskonnas liiga palju paanikat, et robotid võtavad inimestelt töö ära. Enamik töid, mida me praegu teeme, ei kao tulevikus kuhugi, pigem annavad masinad meile tööd juurde, rahustab ta.

Taanlane Staun, kes on juhtimiskonsultatsioonifirma McKinsey & Company partner, tutvustas möödunud nädalal Tallinnas tulevikutöö konverentsil raportit, mis analüüsis üheksa Euroopa riigi, sealhulgas Eesti näitel digitehnoloogia ja robotite mõju tööturule.

-Te võtsite luubi alla üheksa Euroopa riiki, peamiselt Põhjamaad ja Beneluxi riigid. Lätit ja Leedut seal ei olnud. Kuidas Eesti sinna mahtus?

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles