Maailma suurim võlakirjafond panustab USA riigivõlakirjade langusele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dollarid
Dollarid Foto: SCANPIX

Eile avaldatud maailma suurima võlakirja fondi PIMCO fondide kuuaruannetest selgub, et võlakirjafond panustab USA riigivõlakirjade hinnalangusele, vahendab finantsvaade.

Veel mõned nädalad tagasi liikus finantsturul kuulujutt, et PIMCO juht  Bill Gross  on oma eelnevate sõnavõttudega turgu alla rääkimas ja samal ajal ise USA riigivõlakirju soetanud. Kuuraportitest ilmnebaga, et Pimco omab jätkuvalt lühikest positsiooni USA riigivõlakirjades ehk panustab USA riigivõlakirjade hinnalangusele.

Gross jätkab ka lühema tähtajaga võlakirjade eelistamist: kuni 3-aastaste võlakirjade osakaal fondis on 55 protsenti, üle 10-aastase tähtajaga võlakirju on fondil kõigest 2 protsenti.

Kui maailma suurim võlakirjafond riigivõlakirjadesse ei investeeris, kuhu siis on paigutatud fondi vahendid? Viimasest kuuraportist ilmneb, et fondi rahajääk moodustab üllatavad 37 protsenti fondi mahust. Sarnane on seis ka mitme teise PIMCO poolt valitsetava fondi puhul.

Fakt, et PIMCO on oma fondides tõstnud rahajäägi läbi aegade kõrgeimale tasemele ütleb tänasest seisust võlakirjaturul ja nimetatud instrumentide vähesest atraktiivsusest nii mõndagi.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles